Brugklaskamp vmbo T1A 2017

Laatst aangepast op 13 oktober 2017

Woensdag 6 september jl. ging BT1A op de fiets naar Hummelo. Rohullah en Daan (ziek) konden helaas niet mee. Tijdens de tussenstop bij de Rhederlaag konden de T4 leerlingen Elaiza, Lauri, Roos en Tim meteen de eerste spelletjes begeleiden. Aan het begin van de middag kwamen we aan bij kampeerboerderij Groot Zande.

Een fantastische accommodatie met vijf slaapzalen, riante keuken, voetbalveld, volleybalnet, een stukje bos en ruimte voor een kampvuur. Ondanks de matige weersvoorspellingen hebben we 's middags nog waterspellen kunnen doen en in het zonnetje kunnen voetballen. De macaroni van mevrouw Nienhuis viel heel goed in de smaak ("normaal lust ik geen macaroni") en 's avonds werden de leerlingen in het bos opgejaagd door Witte Wieven.

De donderdag begon met sporten, al waren een aantal leerlingen nog niet echt wakker. 's Middags was er nog een speurtocht in een bos, waar werd gestreden om vrijstelling van corvee. De leerlingen hebben zich verder uitstekend vermaakt met een voetbal, badmintonrackets en een stok kaarten. Wat een gezellige groep! Na de friet met snack was het 's avonds tijd voor levend Stratego en het smokkelspel, beiden een groot succes.

Het enige minpuntje van het kamp was de vrijdag, waar we in de stromende regen met wind tegen terug moesten fietsen naar school. Bij terugkomst waren de leerlingen kapot, maar we konden wel terugkijken op een fantastisch kamp!

Jelmer de Vries, Mentor vmbo T1A