Examenwerken H5, V5 en V6 Kunst Beeldend geëxposeerd

Laatst aangepast op 05 december 2019

In maart 2019 hebben leerlingen van havo 5, vwo 5 en vwo 6 hun schoolexamenwerk voor Kunst Beeldend geëxposeerd en gepresenteerd in de kapel van kasteel Doornenburg.

Leerlingen van de bovenbouw havo en vwo, met keuzevak Kunst Beeldend, exposeerden hun stoel in de kapel van Kasteel Doornenburg. 

Het inrichtingen is onderdeel van de opdracht. Onder visie van beeldend kunstdocent Willem Bosschaart hebben ze 7 weken lang, 2 lesuren per week, aan de ‘stoel met hun herinnering’ gewerkt. Dat voor de kapel is gekozen als expositieruimte, is omdat de ruimte waar gedoopt en getrouwd wordt, ook een bepaalde herinnering oproept. En juist de persoonlijke herinnering die de leerlingen in hun stoel hebben gestopt, maakt het kunstwerk zo boeiend, zegt de trotse docent. 

Zo heeft Laureen Jansen een moestuinstoel gemaakt. Een herinnering bij het moestuintje van opa en oma. “Door deze herinnering werd ik erg blij en wilde weer lekker tuinieren. ”
Suzanne van Kan exposeert op het altaar met haar stoel ‘Het betoverend bos’. “Vroeger ging ik ieder jaar, soms 2 keer, met mijn familie naar de Efteling. Ik ben echt opgegroeid met de Efteling. Hier heb ik mooie herinneringen aan.”

De Mondriaanstoel van Tessa Smit is gebaseerd op de herinnering aan haar oma. Een stoel in de vorm van een schildersezel. “Ze hield er altijd van om te schilderen. Met vooral primaire kleuren, ondanks de nare dingen die ze meegemaakt had.”

Al met al een expositie met mooie en waardevolle projecten die stuk voor stuk een ereplek hebben verdiend.