Jaarlijkse Day For Change markt door havo 2 leerlingen

Op donderdag 4 april jl. vond de jaarlijkse Day For Change markt plaats op het schoolplein van OBC Bemmel, locatie De Heister. Alle leerlingen uit de tweede klas havo en vwo hebben daarvoor twee dagen lang kennis en ervaring opgedaan over micro krediet en ondernemen in de derde wereld.

Leerlingen van vmbo T2 nemen een kijkje bij de Groene Meesterproef

De Groene Meesterproef is een event rond duurzame beroepsoriëntatie, bedoeld voor zo'n 350 leerlingen van 12-14 jaar uit het voortgezet onderwijs in de regio Nijmegen. Scholen in Nijmegen en omstreken, waaronder ook OBC Bemmel, hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen.

Leerlingen van vmbo T2 namen 7 februari jl. een kijkje bij dit evenement 'De Groene Meesterproef'.

Leerlingen OBC Bemmel doen mee met regionale voorleeswedstrijd

Donderdag 21 februari jl. hebben eerstejaars leerlingen Maartje en Ilse , uit klas BTV1B, namens OBC Bemmel meegedaan met de regionale voorleeswedstrijd, georganiseerd door de bibliotheek.

Uitreiking cheque opbrengst Kerstmarkt 2018

De heer Smoorenburg, oprichter van het Kinderdorp Bon Repos in Haiti, is momenteel in Nederland en kwam vanochtend naar Bemmel om persoonlijk de cheque met de opbrengst van de Kerstmarkt 2018 in ontvangst te nemen.

Masterclasses op het OBC in Bemmel

Afgelopen weken vonden er een aantal masterclasses plaats op het OBC Bemmel voor basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8. Zij konden de sfeer komen proeven en ervaren hoe de lessen op het OBC in Bemmel er aan toe gaan op een reguliere schooldag. Een betere indruk van een school kun je niet krijgen.

Kerstmarkt 2018 op de Essenpas van het OBC

Net voor de kerstvakantie, op woensdagavond 19 december 2018, vond de tweede editie plaats van de kerstmarkt op de Essenpas.

Feiertage op OBC Bemmel

Vanavond kwamen in het kader van het programma Versterk Talenonderwijs (VTO) Duits vmbo-t tientallen ouders/verzorgers gezellig eten op onze school. Het eten bestond uit allerlei lekkernijen en was speciaal samengesteld door de leerlingen zelf.

 

OBC steunt Girls in Sport Day 2018 - Zuid-Afrika

Sinds enkele jaren heeft OBC Bemmel contact met AMANDLA Safe-Hub in Khayelitsha Township. AMANDLA's missie is om een veilige omgeving te creëren en jongeren sterker te maken.
Dit doen ze oa door het organiseren van een voetbaltoernooi.

Schoolfeest Halloween 2018

Op vrijdag 26 oktober jl. vond weer het jaarlijkse schoolfeest voor leerlingen van leerjaar 1 en 2 van vmbo-t, havo, vwo en tto plaats.

OBC sterk vertegenwoordigd bij W4Kangoeroe wedstrijd

Op donderdag 15 maart jl. hebben 120 leerlingen van het Over Betuwe College meegedaan aan de landelijke  wiskunde “W4Kangoeroe” wedstrijd.

Keuzevakken L&O vmbo T3

Afgelopen periode volgden de T3 leerlingen een door hun gekozen vak. Dit kon zijn ‘Take care’ of ‘Ik ga ondernemen'.

Leerlingen van Duitse partnerschool op de Essenpas

Op 8 februari jl. kwamen leerlingen van onze Duitse partnerschool 'Heinrich-Meyers' uit Hamminkeln op bezoek.

Geocachen in de wiskundeles

De vmbo brugklassen hebben tijdens de wiskundelessen kennis gemaakt met coördinaten en GPS. De lifestyle klassen hebben de theorie aan de praktijk gekoppeld door in groepjes te gaan geocachen. Met zo min mogelijk hulp moesten ze samen een route lopen en ondertussen antwoorden zoeken, om zo de schat te kunnen vinden. Een groot succes, al was de schat voor een aantal groepjes toch te goed verstopt.

Vmbo T1 Lifestyle haalt € 1.018,55 op voor scholieren op Sint-Maarten

Nederlanders toonden afgelopen tijd massaal hun medeleven met de slachtoffers van orkaan Irma. Na deze fase van noodhulp moest het eiland natuurlijk weer opgebouwd worden. Ook daar is hulp en dus geld voor nodig.