Uitreiking cheque opbrengst Kerstmarkt 2018

De heer Smoorenburg, oprichter van het Kinderdorp Bon Repos in Haiti, is momenteel in Nederland en kwam vanochtend naar Bemmel om persoonlijk de cheque met de opbrengst van de Kerstmarkt 2018 in ontvangst te nemen.

Masterclasses op het OBC in Bemmel

Deze week zijn we gestart met de masterclasses voor basisschoolleerlingen op het OBC in Bemmel.

Kerstmarkt 2018 op de Essenpas van het OBC

Net voor de kerstvakantie, op woensdagavond 19 december 2018, vond de tweede editie plaats van de kerstmarkt op de Essenpas.

Feiertage op OBC Bemmel

Vanavond kwamen in het kader van het programma Versterk Talenonderwijs (VTO) Duits vmbo-t tientallen ouders/verzorgers gezellig eten op onze school. Het eten bestond uit allerlei lekkernijen en was speciaal samengesteld door de leerlingen zelf.

 

Voorbereiding Kerstmarkt 2018 in volle gang

Op woensdag 19 december a.s. organiseren onze leerlingen weer de jaarlijkse kerstmarkt op het OBC Bemmel, locatie de Essenpas.

Bij het vak Lifestyle & Ondernemerschap, één van onze vakken op het vmbo-t, is het organiseren van een groot evenement onderdeel van het lesprogramma. Leerlingen en docenten gaan samen aan de slag om er weer een succesvol evenement van te maken!

OBC steunt Girls in Sport Day 2018 - Zuid-Afrika

Sinds enkele jaren heeft OBC Bemmel contact met AMANDLA Safe-Hub in Khayelitsha Township. AMANDLA's missie is om een veilige omgeving te creëren en jongeren sterker te maken.
Dit doen ze oa door het organiseren van een voetbaltoernooi.

Schoolfeest Halloween 2018

Op vrijdag 26 oktober jl. vond weer het jaarlijkse schoolfeest voor leerlingen van leerjaar 1 en 2 van vmbo-t, havo, vwo en tto plaats.

Tim Witjes uit 4 vwo bij de beste vijf van Nederland!

Op vrijdag 14 september jl. heeft Tim meegedaan aan de finale van de wiskundeolympiade op de TU Eindhoven. Tim heeft in de categorie t/m leerjaar 4 laten zien dat hij tot de beste vijf leerlingen van Nederland behoort.

OBC sterk vertegenwoordigd bij W4Kangoeroe wedstrijd

Op donderdag 15 maart jl. hebben 120 leerlingen van het Over Betuwe College meegedaan aan de landelijke  wiskunde “W4Kangoeroe” wedstrijd.

Keuzevakken L&O vmbo T3

Afgelopen periode volgden de T3 leerlingen een door hun gekozen vak. Dit kon zijn ‘Take care’ of ‘Ik ga ondernemen'.

Leerlingen van OBC door naar de landelijke finale Beverwedstrijd!

Op zaterdag 17 maart a.s. wordt de landelijke finale van de Beverwedstrijd, een informaticawedstrijd met verschillende niveaus voor leerlingen vanaf groep 7 tot en met 6 vwo, gehouden in Nijmegen. 
Niek Meijerink , Robin Botland en Tim Witjes - drie leerlingen van OBC - staan morgen in die finale!

Presentatie werkstukken project Duurzaamheid tijdens ouderavond

Vanavond en donderdagavond (6 en 8 maart) presenteren leerlingen van vmbo T2B. T2C en T2D in de aula van de Essenpas hun werkstukken van het project 'Duurzaamheid'.

Presentatie onderzoek 'Oplossen van zwerfafvalprobleem' 2vwo

Do 25 januari 2018 - Vanochtend presenteerden leerlingen van 2vwo hun infographics en adviezen over het tegengaan van zwerfafval in de Oude Raadzaal in Huissen, onder andere aan wethouder Peren, ambtenaren van de gemeente Lingewaard en projectleiders van IVN Gelderland.

Leerlingen van Duitse partnerschool op de Essenpas

Op 8 februari jl. kwamen leerlingen van onze Duitse partnerschool 'Heinrich-Meyers' uit Hamminkeln op bezoek.

Geocachen in de wiskundeles

De vmbo brugklassen hebben tijdens de wiskundelessen kennis gemaakt met coördinaten en GPS. De lifestyle klassen hebben de theorie aan de praktijk gekoppeld door in groepjes te gaan geocachen. Met zo min mogelijk hulp moesten ze samen een route lopen en ondertussen antwoorden zoeken, om zo de schat te kunnen vinden. Een groot succes, al was de schat voor een aantal groepjes toch te goed verstopt.

[12  >>  

Open Dag
9 februari 2019
Kom jij ook?