Schoolfeest Halloween 2018

Op vrijdag 26 oktober jl. vond weer het jaarlijkse schoolfeest voor leerlingen van leerjaar 1 en 2 van vmbo-t, havo, vwo en tto plaats.

Tim Witjes uit 4 vwo bij de beste vijf van Nederland!

Op vrijdag 14 september jl. heeft Tim meegedaan aan de finale van de wiskundeolympiade op de TU Eindhoven. Tim heeft in de categorie t/m leerjaar 4 laten zien dat hij tot de beste vijf leerlingen van Nederland behoort.

OBC sterk vertegenwoordigd bij W4Kangoeroe wedstrijd

Op donderdag 15 maart jl. hebben 120 leerlingen van het Over Betuwe College meegedaan aan de landelijke  wiskunde “W4Kangoeroe” wedstrijd.

Keuzevakken L&O vmbo T3

Afgelopen periode volgden de T3 leerlingen een door hun gekozen vak. Dit kon zijn ‘Take care’ of ‘Ik ga ondernemen'.

Leerlingen van OBC door naar de landelijke finale Beverwedstrijd!

Op zaterdag 17 maart a.s. wordt de landelijke finale van de Beverwedstrijd, een informaticawedstrijd met verschillende niveaus voor leerlingen vanaf groep 7 tot en met 6 vwo, gehouden in Nijmegen. 
Niek Meijerink , Robin Botland en Tim Witjes - drie leerlingen van OBC - staan morgen in die finale!

Presentatie werkstukken project Duurzaamheid tijdens ouderavond

Vanavond en donderdagavond (6 en 8 maart) presenteren leerlingen van vmbo T2B. T2C en T2D in de aula van de Essenpas hun werkstukken van het project 'Duurzaamheid'.

Presentatie onderzoek 'Oplossen van zwerfafvalprobleem' 2vwo

Do 25 januari 2018 - Vanochtend presenteerden leerlingen van 2vwo hun infographics en adviezen over het tegengaan van zwerfafval in de Oude Raadzaal in Huissen, onder andere aan wethouder Peren, ambtenaren van de gemeente Lingewaard en projectleiders van IVN Gelderland.

Leerlingen van Duitse partnerschool op de Essenpas

Op 8 februari jl. kwamen leerlingen van onze Duitse partnerschool 'Heinrich-Meyers' uit Hamminkeln op bezoek.

Geocachen in de wiskundeles

De vmbo brugklassen hebben tijdens de wiskundelessen kennis gemaakt met coördinaten en GPS. De lifestyle klassen hebben de theorie aan de praktijk gekoppeld door in groepjes te gaan geocachen. Met zo min mogelijk hulp moesten ze samen een route lopen en ondertussen antwoorden zoeken, om zo de schat te kunnen vinden. Een groot succes, al was de schat voor een aantal groepjes toch te goed verstopt.

Vmbo T1 Lifestyle haalt € 1.018,55 op voor scholieren op Sint-Maarten

Nederlanders toonden afgelopen tijd massaal hun medeleven met de slachtoffers van orkaan Irma. Na deze fase van noodhulp moest het eiland natuurlijk weer opgebouwd worden. Ook daar is hulp en dus geld voor nodig.

Tot kunst verheven!

Bij de creatieve vakken oogsten we ook dit schooljaar weer mooie nieuwe resultaten!

Pop-upredactie De Gelderlander schrijft vanuit OBC Bemmel

De pop-up redactie #dGschool op het Over Betuwe College (OBC) in Bemmel is maandagochtend 9 oktober van start gegaan. Deze week maakt De Gelderlander, editie Betuwe, de krant vanuit de school. 

Wie ben jij?

Leerlingen uit 3 vmbo-t zijn in de eerste weken van het vak L&O op zoek gegaan naar zichzelf. Wie ben ik eigenlijk, hoe moeten anderen met mij omgaan, wat zijn mijn kwaliteiten, hoe kijk ik tegen anderen aan, welke vooroordelen heb ik en hoe zet ik mezelf neer wanneer ik nieuwe mensen ontmoet.

MINILESSEN
voor groep 8
!

MELD JE NU AAN