Biologie

Het woord biologie betekent ‘de leer van het leven’. Dit betekent dat je bij het vak biologie allerlei onderwerpen gaat bestuderen die te maken hebben met het leven.

Wetenschapsoriëntatie

Het vak is bedoeld om vwo-leerlingen voor te bereiden op het wetenschappelijk onderwijs, oftewel de universiteit.

 

Economie

Is je zakgeld trouwens nog verhoogd de laatste tijd?  Of vonden je ouders dat niet zo’n goed idee?

 

Engels

De Engelse taal is allang niet meer alleen de taal van Engeland. Denk eens aan jezelf: hoe vaak kom je Engels wel niet tegen per dag? Dit geldt natuurlijk niet alleen voor jou, maar voor mensen over de hele wereld. Engels kom je dus overal tegen en kun je overal gebruiken, in Nederland, Engeland en de rest van de wereld!

Duits

"Deutsch macht Spaß". Weet jij wat dit zinnetje betekent? Nee? Vraag het maar eens aan je ouders of probeer het zelf te vertalen. Je mag het ook navragen als je bij ons op school bent en je binnenloopt in één van de Duitse lokalen.

Techniek

Het vak techniek hoort bij de mens. Al zolang er mensen zijn, is er techniek. 

Kunst Beeldend

Ben jij een creatief persoon?

Heb je vaak bijzondere ideeën in je hoofd en zou je die graag echt willen maken?

Muziek

Op het Over Betuwe College krijgen leerlingen muziekles. 

Frans

‘Bonjour tout le monde! Prenez vos livres!’

Misschien begrijp je nu nog niet (helemaal) wat hier staat… Maar na een tijdje Frans zul je merken dat je veel meer verstaat en begrijpt dan je dacht! Al snel vind je het heel gewoon dat de docent veel Frans spreekt en als je dán bovenstaande zin hoort, weet je meteen dat je welkom bent en je je boeken moet pakken!

Levo

Levo is een afkorting van Levensbeschouwelijke Vorming.

Wiskunde

Wiskunde is, net als Nederlands, een basisvak. Wat je leert, gebruik je ook weer bij allerlei andere vakken zoals economie, natuurkunde en biologie.

Leefstijl

Leefstijl is een vak dat gaat over jouw gezondheid. Wat is gezondheid? Welke invloed hebben de keuzes die jij maakt op jouw gezondheid? Wat wordt bedoeld met een gezonde leefstijl? En welke keuzes maak jij om gezond te blijven?

Aardrijkskunde

Aardrijkskunde is een Wat?, Waar? en Waarom daar? vak. Je gaat onderzoeken wat er op onze wereldbol te zien is.

Nederlands

Je weet natuurlijk al veel van de Nederlandse taal. De Nederlandse taal gebruik je elke dag en lijkt op ‘taal’ op de basisschool.

LO

Tijdens de lessen Lichamelijke Opvoeding (LO) staat bewegen natuurlijk centraal!

[12  >>