Engels

Laatst aangepast op 21 november 2019

De Engelse taal is allang niet meer alleen de taal van Engeland. Denk eens aan jezelf: hoe vaak kom je Engels wel niet tegen per dag? Dit geldt natuurlijk niet alleen voor jou, maar voor mensen over de hele wereld. Engels kom je dus overal tegen en kun je overal gebruiken, in Nederland, Engeland en de rest van de wereld!

In de lessen leer je de taal begrijpen en gebruiken door vier verschillende vaardigheden: lezen, luisteren, spreken en schrijven. Om de vier vaardigheden aan te leren maak je kennis met de basisregels van de taal en zul je elke les verlaten met nieuwe woorden die je hebt geleerd. Door gebruik van ons lesboek zul je steeds uitgedaagd worden om de taal op een andere manier te gebruiken. Daarbij kun je denken aan teksten, filmpjes en spreekoefeningen. Maar de taal bestaat natuurlijk niet alleen in het lesboek. Daarom zul je ook vaak werken met artikelen, leesboekjes en bijvoorbeeld televisieprogramma’s of films.

Een taal leren en communiceren in een "vreemde" taal is natuurlijk hartstikke leuk, maar voor sommige leerlingen lastig. Voor kinderen die moeite hebben met de Engelse taal, is er op school een remedial teacher en een orthopedagoog.

Op het VMBO is het mogelijk om je vaardigheden nog verder te oefenen door middel van Cambridge English lessen vanaf het 2e leerjaar. Dit zul je ook afsluiten met een Cambridge examen en het behalen van een Cambridge certificaat.