Frans

Laatst aangepast op 21 januari 2016

'Prenez votre cahier d'exercices à la page 13.'

Vind je bovenstaande zin nu nog moeilijk? Na een tijdje Frans zul je merken dat je veel meer verstaat dan je dacht, en vind je het heel gewoon dat de docent veel Frans spreekt. 

Sterker nog: als je bovenstaande zin hoort, weet je meteen dat je je werkboek op pagina 13 moet openslaan!

Creatieve opdrachten

Op een speelse manier bouwen we samen aan je luister- en spreekvaardigheid. Groepswerk, individuele opdrachten, projecten: in de Franse les verbeter je je spreek- lees- luister- en leesvaardigheid op allerlei manieren. Door goed naar de uitleg van de docent te luisteren, maar ook door te puzzelen op een opdracht met je medeleerlingen. Actief bezig zijn vinden we belangrijk. Van het maken van een poster met veel gebruikte zinnen (chunks) kun je veel leren. Thuis leer je die zinnetjes dan nog eens, want een taal leer je door veel te herhalen en te oefenen. Huiswerk maken is heel belangrijk, want zo krijg je een goede grammaticale basis.

Wereldtaal

Vertellen hoe je heet, vertellen waar je woont, of je broers en zussen hebt. Dat zul je na het eerst jaar zeker kunnen. In het tweede jaar leer je de weg te vragen, en kun je al zelfstandig boodschappen doen! Erg handig, want zo zul je je op vakantie in Frankrijk, België, Zwitserland, maar ook in Afrika, Canada, of Tahiti je verstaanbaar kunnen maken. Frans is namelijk een echte wereldtaal!

In alle klassen en niveaus brengen de docenten Frankrijk de klas in. Echte Franse luisterfragmenten, videobeelden, tekeningen in het boek: Frans is een taal die leeft! Op het Over Betuwe College heb je in de brugklas twee uur Frans per week.
Tu es le bienvenu!