Twee jaar geleden startte Julia van Dalen, leerling uit havo 4, in samenwerking met docenten van OBC Bemmel een traject om haar geschiedenis examen versneld te mogen afleggen. Een jaar eerder had zij zich opgegeven voor het experimentele Leerling In Beeld (LIB) programma. Tijdens de lessen geschiedenis bleek dat Julia een grote interesse had voor het vak, waardoor ze hier in uitblonk. Julia kon wel wat extra uitdaging gebruiken voor geschiedenis.

Samen met haar docent Ruben Jong en andere betrokkenen van de school stelde ze een plan van aanpak op om dit werkelijkheid te maken. En met succes: haar eindresultaat is maar liefst een 7,3 wat haar alvast een compensatiepunt oplevert voor de rest van het havo-examen in mei 2022.

Julia gaat over naar havo 5 en de vrijgekomen ruimte wil ze benutten om wat meer tijd te kunnen steken in het profielwerkstuk en vakken die ze moeilijker vindt. Op deze manier vergroot ze haar kansen om de havo met succes af te ronden. Julia is de een van de eerste leerlingen die een dergelijk traject met succes heeft afgelegd. Dit soort maatwerktrajecten biedt OBC Bemmel sinds schooljaar 2019-2020 aan.

Julia van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Docent Ruben Jong en leerling Julia van Dalen