Wordt de nieuwe Enzo Knol op het OBC ontdekt?

12 en 13 april:
Vmbo T2 leerlingen leren deze dagen hoe je een goede vlog in elkaar zet. Wat maakt een vlog goed? Wat heb je nodig om een vlog te maken?

Vmbo T1 leerlingen besturen hun eigen land

12 en 13 april 2018:
Samen proberen leerlingen van vmbo T1 twee dagen lang genoeg geld te verdienen, waarmee ze de problemen in hun land oplossen en de bevolking gelukkig maken.

Frisse morgen in Parijs...

12 april 2018:
's Nachts om 01.00 uur vertrokken om rond 08.30u in Parijs te zijn... H3C, H3D en H3E leerlingen hadden het er voor over en brachten er gisteren een lange en intensieve dag door.

TV4 gaat kunst en cultuur proeven in Rotterdam

10 april:
Vandaag zijn we met de T(V)4 leerlingen een dag naar de Maasstad -Rotterdam- gegaan.

Lifestylers aan de bak

10 april 2018: 
Vanochtend vertrokken de lifestyle-leerlingen van vmbo T1 op de fiets naar Overasselt voor een actieve Outdoordag.

Boeiende zaak

9 april 2018:
Vandaag kregen leerlingen uit T(V)4 een oefenrechtbank te zien in Cultureel Centrum De Kinkel, gespeeld door de Maasticht University.

Workshop podiumpresentatie muziekgroep T4

Op 27 maart gaf Jorrit de Vries een workshop podiumpresentatie aan de muziekgroep van T4.

Eerste geschiedenisdiploma binnen!

Afgelopen zaterdag, tijdens de open dag 2018, was het weer druk in de gescheidenislokalen 133 en 135. Leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouder(s)/verzorger(s) gingen actief aan de slag en haalden hun eerste geschiedenisdiploma binnen!

'Stationspiano' in de aula

Op initiatief van mevrouw Franzen (docent muziek) is op de Essenpas een bijzondere piano in de aula geplaatst. Deze piano is, onder begeleiding van mevrouw Gudde (docent beeldend), beschilderd door Lisa Zweers, Judith Vermeulen en Doethe Peters. Deze T4-leerlingen doen dit jaar (net als 20 andere leerlingen op de Essenpas) examen in het vak beeldend. Doethe maakte tevens het ontwerp.

Brugklaskamp H1F-s

Ook dit jaar is de nieuwe sportklas op brugklaskamp geweest en naar een nieuwe locatie dit keer: Den Berg in Alverna.

Brugklaskamp V1C

Woensdagochtend 6 september stond klas V1C, gewapend met fiets en lunchpakket, om 9.00 uur startklaar op de atletiekbaan van het sportveld. Klaar om op kamp te gaan!

Excursie Muziek & Beeldend T4, H4, H5, V5 en V6

Op donderdag 28 september jl. brachten 100 leerlingen met muziek of beeldend in hun vakkenpakket een bezoek aan Enschede. 

Brugklaskamp vmbo T1A 2017

Woensdag 6 september jl. ging BT1A op de fiets naar Hummelo. Rohullah en Daan (ziek) konden helaas niet mee. Tijdens de tussenstop bij de Rhederlaag konden de T4 leerlingen Elaiza, Lauri, Roos en Tim meteen de eerste spelletjes begeleiden. Aan het begin van de middag kwamen we aan bij kampeerboerderij Groot Zande.

Excursie sectie Geschiedenis vmbo T4

Vrijdag 22 september jl. gingen onze leerlingen van vmbo T4 naar Nijmegen, een excursie georganiseerd door de sectie geschiedenis. Deze excursie sluit aan bij de lesstof met het onderwerp Staatsinrichting.

Brugklaskamp vmbo-t lifestyle

Wat lijkt de ochtend vroeg, op de fiets met een lunchpakket op je rug en een koffer vol kampeerspullen die met de auto richting school gebracht wordt. Twee vrachtwagentjes staan al op het schoolplein en alle bagage wordt langzaam ingeladen. De fietsen zijn nagekeken, de banden zijn opgepompt. Als een zacht gloeiende lichtslang vormt iedere brugklas een mooie rij van felgele hesjes op het rugbyveld. Ze zijn klaar voor de tocht. Eén van deze rijen valt wel heel erg op: bijna hónderd enthousiaste lifestyle leerlingen komen langzaam in beweging en beginnen aan hun reis naar Braamt.

[12  >>