Brugklaskamp vmbo-t Lifestyle 2018

Laatst aangepast op 07 september 2018

Wat lijkt de ochtend vroeg, op de fiets met een lunchpakket op je rug en een koffer vol kampeerspullen die met de auto richting school gebracht wordt. Een vrachtwagen staat al op het schoolplein en alle bagage wordt langzaam ingeladen. De fietsen zijn nagekeken, de banden zijn opgepompt. Als een zacht gloeiende lichtslang vormt iedere brugklas een mooie rij van felgele hesjes op het rugbyveld. Ze zijn klaar voor de tocht. Eén van deze rijen valt wel heel erg op: bijna hónderd enthousiaste lifestyle leerlingen komen langzaam in beweging en beginnen aan hun reis naar Braamt.

Na een overtocht met de pont en een paar kleine momenten van oponthoud bereiken ze de 20 witte tenten van Markant Outdoorcentrum in Braamt. Lifestylekamp 2018-2019 is begonnen!

Met zijn tweeën of drieën een kano rechtop houden tijdens een speurtocht over het water, met een team van klasgenoten een (paintball-achtig) strategisch pijl- en boogspel spelen of met de hele klas het water oversteken over een net van touwen. Zomaar een greep uit de actieve samenwerkingen die onze lifestylers zijn aangegaan op dit kamp. Degenen die daar zin in hadden stonden ’s avonds chef-kok van Werven te helpen met het bereiden van een gezonde maaltijd voor de hele club.

Ze leerden elkaar kennen door de kennismakingsspellen, hadden elkaars steun nodig toen ze de enge spooktocht liepen en konden elkaars krachten meten tijdens de ochtendspellen (frisbee, bekers stapelen, acrobatiek, mijnenveld).

We hebben een top kamp gehad en wat hebben wij een geluk met zo’n grote groep enthousiaste en gemotiveerde lifestyle leerlingen op het OBC!

Namens de T1 Lifestyle mentoren,
Jelmer de Vries, Charlotte Franzen, Wout Huisman & Wouter Jansen