Laatste nieuws over coronavirus

Laatst aangepast op 08 juli 2020

Het voortgezet onderwijs heropent na de zomervakantie weer volledig, mits het coronavirus in de tussentijd niet oplaait. De volledige heropening gebeurt na de zomervakantie wel op een aangepaste manier. Leerlingen en onderwijspersoneel moeten altijd 1,5 meter afstand houden. Voor leerlingen onderling geldt de afstandsregel per 1 juli niet meer. 


Met klachten niet naar school
Onderwijspersoneel en jongeren die zelf coronaklachten hebben óf gezinsleden met deze klachten komen niet naar school. Dat geldt ook voor onderwijspersoneel en jongeren die in de risicogroep zitten of waarvan gezinsleden tot de risicogroep behoren. Dit gebeurt in overleg met de school en eventueel een arts. Leerlingen krijgen dan onderwijs op een andere wijze aangeboden. Onderwijspersoneel en jongeren met klachten kunnen worden getest of ze het virus hebben.

De VO-raad (vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs) heeft een voorlopig protocol 'Opstart vo' opgesteld voor alle middelbare scholen. Daarin staan bijvoorbeeld ook aanvullende voorschriften op het gebied van veiligheid en hygiëne die wij opvolgen. Het volledige protocol kunt u lezen op de site van de VO-Raad.


Klik hier voor meer informatie via de 'meest gestelde vragen'.