Leerling in Beeld (LiB) – Jouw keuze!

Laatst aangepast op 20 juni 2019

Leerling in Beeld (LiB) is een uniek en persoonlijk programma op OBC Bemmel. Bij LiB staan je eigen keuzes maken, samenwerken en plezier in jouw leren centraal.

LiB poster
Wat is LiB?
We bereiden je voor op een havodiploma, met meer ruimte voor jouw inbreng. 
- Je krijgt vakken in grotere blokken, maximaal 2 tot 3 vakken op een dag.
Het programma heeft een duidelijke structuur, de dagen hebben vaste start- en eindtijden.
Gevarieerde lessen met behulp van internet, apps, boeken, wedstrijden, excursies, sprekers, projecten en presentaties.

Daarnaast sta jij centraal binnen LiB. Er is ruimte voor verschillen, wat werkt voor jou? Hoe wil jij graag begeleid worden? Welke manier van werken past bij jou?

Voor wie is LiB?
Heb jij minimaal een havoadvies en wil je:
- een grotere stem hebben in jouw eigen leerproces;
- meer ruimte hebben voor eigen keuzes;
- en je eigen tempo mee kunnen bepalen,
….meld je dan nu aan voor LiB!

Toelating LiB
Je komt in aanmerking voor de LiB-brugklas met een havoadvies van de basisschool. Je moet je wel tijdig inschrijven, omdat je wordt geplaatst in volgorde van aanmelding. Daarnaast wordt het havo-sportprogramma uitsluitend aangeboden in de LiB structuur.

Kosten LiB
Leerlingen dienen te beschikken over een laptop, omdat een aanzienlijk deel van de lesstof digitaal wordt aangeboden.

Voor deelname aan LiB, vragen we jaarlijks een extra ouderbijdrage van € 50,- om alle activiteiten te kunnen bekostigen.

Indien gekozen wordt voor het sportprogramma zijn hier ook aanvullende kosten aan verbonden. Kijk voor meer informatie hierover in de algemene folder van de school of bij info over ons sportprogramma.

Voor ouder(s)/verzorger(s) die deze kosten niet kunnen betalen is er een speciale regeling.

Meer weten over LiB?
Neem contact op met dhr. Frans van Soest via (0481) 47 05 55 of via [email protected].

 

ERVARINGEN LEERLINGEN:

Lara
“De klas kent elkaar goed door de leuke activiteiten en het vele samenwerken. Dit zorgt voor een goede sfeer in de klas.”

Cas
“Met LiB voelen de dagen korter aan! Je hebt minder huiswerk omdat je al veel in de les kunt doen. Hierdoor heb je meer vrije tijd en ga je ook rustiger een toets in.”

Luuk
“We mogen zelf veel meebeslissen!”

Willem
“Het is fijn om in langere blokken les te krijgen, omdat je dan langer bezig bent met één onderwerp en ook meer tijd hebt om dingen te vragen aan de docent. De docenten zijn erg enthousiast.”


ERVARINGEN OUDER(S)/VERZORGER(S):

“Er wordt beter gekeken naar wat leerlingen willen, daardoor komen meerdere talenten naar voren. Mijn zoon vindt het nu leuker om naar school te gaan en beleeft veel plezier aan de lessen!”

“De stress rondom het huiswerk is weg. Het overzichtelijke rooster en de langere lessen zorgen voor meer rust. Mijn kind leert zijn eigen verantwoording te dragen en een mening te vormen.”

“De leerling wordt gehoord en de groep is hecht!”

“Het contact met de enthousiaste docenten is erg prettig. Er zijn veel evaluatiemomenten. Tijdens deze momenten is er veel ruimte om ideeën uit te wisselen.”

KERNDOCUMENT
Download hier het kerndocument van LiB.