Visie en missie

Laatst aangepast op 13 december 2019

Visie en missie

Wie zijn wij?

Missie
Het is de missie van OBC Bemmel om jongeren tussen 12 en 18 jaar optimaal te begeleiden naar (jong)volwassenheid. We zien en kennen al onze leerlingen, we willen hen zoveel mogelijk op maat bedienen. Verder willen we onze leerlingen de bagage meegeven die nodig is om in de moderne maatschappij goed te kunnen functioneren. Daarbij willen we hen stimuleren om het maximale uit zichzelf te halen.

Visie op onderwijs
Ambitie, Aandacht en Aanbod. Deze drie A’s zijn de kernbegrippen waar het om draait op het Over Betuwe College (OBC) in Bemmel. Met deze drie woorden laten we zien waar we voor staan en wat wij belangrijk vinden op onze school.

Ambitie
We hebben de ambitie om eigentijds onderwijs van goede kwaliteit te bieden. Op het OBC bereiden we onze leerlingen zo goed mogelijk voor op de toekomst. We helpen leerlingen niet alleen met het uitbreiden van hun kennis, maar ook met het ontwikkelen van vaardigheden die onmisbaar zijn in de 21ste eeuw. Elk kind heeft daarbij zijn eigen talenten. Het is onze ambitie om deze talenten verder te ontwikkelen en onze leerlingen te stimuleren andere talenten in zichzelf te ontdekken. Ons gevarieerde aanbod in elke afdeling biedt volop kansen om deze ambities – van de school en van de leerlingen – waar te maken. We hebben ook de ambitie om het maximale uit leerlingen te halen. Het bieden van maatwerk draagt hieraan bij. Goede resultaten vinden we ook belangrijk. We zijn dan ook trots op onze hoge slagingspercentages. Met onze tweetalige opleidingen behoort OBC Bemmel tot de tien beste scholen van Nederland.