Op dinsdag 13 december vond er op OBC Bemmel, locatie Essenpas, een verwenmiddag voor leden van de Zonnebloem plaats. Dit moment werd door vmbo-t-leerlingen uit het vierde leerjaar georganiseerd vanuit het praktijkvak PPD (praktijkgericht programma dienstverlening en producten). Ongeveer 100 leerlingen hebben zich ingezet om voor ruim 70 ouderen een middagvullend programma te organiseren.

De activiteitenmiddag werd speciaal voor Zonnebloem-leden en wat opa’s en oma’s van leerlingen georganiseerd. Op het programma stonden activiteiten zoals het maken van kerststukjes en kerstkaarten, bingo, nagels lakken, het doen van spelletjes en beweegspellen. Ook werden de ouderen de hele middag goed verzorgd met hapjes en drankjes. De activiteiten werden zelf door de leerlingen bedacht en begeleid. Alle leerlingen hadden tijdens de middag een taak, van het regelen van het parkeren tot aan het serveren van de catering.

Leerling OBC Bemmel, 16 jaar: “Erg leuk aan deze middag is dat jongeren en ouderen samenkomen. Het is goed voor de ouderen om naar buiten gaan en nieuwe mensen te leren kennen. Wat ik zo leuk vind aan dit project is dat je nu het mooie resultaat ziet van iets waar je lang mee bezig bent geweest.” 

Binnen het praktijkvak PPD werken leerlingen met echte opdrachtgevers. De leerlingen maken kennis met meerdere bedrijven en instellingen. Dit was de eerste keer dat er vanuit het praktijkvak PPD een verwendag is georganiseerd. Leerlingen hebben hiermee ervaring opgedaan met het organiseren van een echt evenement.

Sonja de Schipper en Sietske Klapwijk, PPD-docenten: “We vinden het belangrijk om de leerlingen in contact te brengen met verschillende doelgroepen waaronder ouderen. Door het organiseren van de verwenmiddag kunnen zij echt iets voor deze doelgroep betekenen en zo een steentje bijdragen aan de maatschappij. Daarnaast passen leerlingen tijdens zo’n dag hun vaardigheden en kwaliteiten in de praktijk toe. Het is ontzettend mooi dat de leerlingen zich echt van hun allerbeste kant hebben laten zien!”