Het leuke van een praktijkvak is het lekker bezig zijn. Leerlingen kunnen hun eigen planning maken en zelf bedenken hoe ze de les vullen. Dat dat niet altijd makkelijk is, is een ding wat zeker is. Want hoe doe je dat nou, en hoe schat je in wat er nog moet gebeuren? Daar zijn natuurlijk de docenten voor om bij te helpen.

De coördinatoren van Praktijkgericht Programma Dienstverlening & Producten (PGP D&P) zijn druk bezig met het plannen van nieuwe opdrachten en gastlessen. Met als doel dat de leerlingen kennis maken met meerdere bedrijven en instellingen. In de derde periode komt het werkveld welzijn aan bod en in de vierde periode zal dat techniek zijn. Suggesties voor leuke gastlessen of rondleidingen? Neem dan contact op met de PGP D&P-coördinatoren.

Gemeente Lingewaard

Begin deze periode is T3A naar de gemeentewerf geweest. Hier kregen ze een rondleiding en meer informatie over hun nieuwe opdracht. Helaas kon het fysieke bezoek voor de andere klassen niet doorgaan vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Gelukkig hebben zij wel online kennis kunnen maken met de opdrachtgevers. Op deze manier hebben alle leerlingen een nieuwe opdracht. Het thema van deze opdracht is de natuurlijke leefomgeving. Hierbij staat ontwerp en duurzaamheid centraal.

Deze keer hebben de leerlingen drie keuzes: het ontwerpen van een tuin, het ontwerpen van een speel- of ontmoetingstuin voor het terrein op de Plakseveld of het verbeteren van de Jongeren Ontmoetingsplek (JOP) in Bemmel. Hier horen ook workshops bij. De workshops werden deze keer verzorgd door Guus Kanters, Nederlands Kampioen Tuinaanleg. Hij heeft de leerlingen meegenomen in het proces van tuinaanleg. Hierna gingen de leerlingen zelf aan de slag. Ze maakten vanuit een moodboard en een wensen- en/of eisenlijst een eigen ontwerp. Hier kwamen hele creatieve voorstellen uit. Ze hebben hard gewerkt! Op 14 januari volgt er nog een workshop bij Yuverta opleiding Stad en Mens.

De gemeente vindt het heel fijn om alle ideeën te verzamelen. Op 3 februari (mocht de situatie rondom COVID-19 dit toelaten) zullen onze leerlingen alles aan de gemeente presenteren. Dit zal plaatsvinden met maquettes en toebehoren. Wordt vervolgd…