Een goed moment om terug te blikken!

Een goed moment om even terug te blikken op een succesvol schooljaar 2017-2018. 

Gala 2018 - een impressie

We kunnen hier zeggen hoe geweldig het OBC Bemmel Gala 2018 was afgelopen vrijdag, hoe mooi iedereen gekleed was, wat voor prachtige, originele en grappige voertuigen er voorreden bij de Valom... maar dat kun je ook zien op de foto's die gemaakt zijn door Dennis Daamen Fotografie uit Velp.
Stralende leerlingen, trotse ouders en vooral de gezelligheid spat van de beelden af. Kijk je mee?

Terugblik op de activiteiten- en reisweek van 9 t/m 13 april 2018

Deze week is het activiteiten- en reisweek voor alle leerlingen van OBC Bemmel.
Er is enorm veel georganiseerd. Daar willen we jullie natuurlijk graag zoveel mogelijk van laten zien!

Vakantierooster 2018-2019

Het vakantierooster voor volgend schooljaar is bekend.
Eventueel aanvullende vrije dagen worden later op de website en in de jaarplanning bekendgemaakt.

Leerlingen van OBC door naar de landelijke finale Beverwedstrijd!

Op zaterdag 17 maart a.s. wordt de landelijke finale van de Beverwedstrijd, een informaticawedstrijd met verschillende niveaus voor leerlingen vanaf groep 7 tot en met 6 vwo, gehouden in Nijmegen. 
Niek Meijerink , Robin Botland en Tim Witjes - drie leerlingen van OBC - staan morgen in die finale!

Burgemeester geeft gastles op OBC Bemmel

Maandagmiddag 5 maart stond in plaats van hun vertrouwde lerares, mw. Kienhuis, opeens burgemeester Schuurmans voor de klas. VWO 4 en VWO 6 leerlingen spraken met mw. Schuurmans over een aantal thema’s rond de verkiezingen.

Presentatie werkstukken project Duurzaamheid tijdens ouderavond

Vanavond en donderdagavond (6 en 8 maart) presenteren leerlingen van vmbo T2B. T2C en T2D in de aula van de Essenpas hun werkstukken van het project 'Duurzaamheid'.

Gymles op natuurijs!

De leerlingen van H1F-s hadden afgelopen vrijdag een bijzondere gymles die in Nederland niet vaak kan plaatsvinden, namelijk op natuurijs!

Jeugdgezondheidszorg (JGZ) op het voortgezet onderwijs

De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) helpt bij het gezond en veilig opgroeien van kinderen van 0 tot 18 jaar. Dit doet de JGZ op het consultatiebureau, op school en in de wijk. Iedere school heeft een eigen JGZ-team, bestaande uit een doktersassistent, een jeugdverpleegkundige en jeugdarts.

Winnares quiz OBC Talencafé

Fenna van der Poorte uit Elst heeft de prijs gewonnen van de quiz van het OBC Talencafé. Tijdens de Open Dag op 3 februari jl., was er in de aula op de Heister een speciaal Talencafé ingericht, waarin een Duitse konditorei, een Frans grand café, een Engelse pub en een Nederlandse ‘koek-en-zopie’-kraam te bezoeken waren.

Presentatie onderzoek 'Oplossen van zwerfafvalprobleem' 2vwo

Do 25 januari 2018 - Vanochtend presenteerden leerlingen van 2vwo hun infographics en adviezen over het tegengaan van zwerfafval in de Oude Raadzaal in Huissen, onder andere aan wethouder Peren, ambtenaren van de gemeente Lingewaard en projectleiders van IVN Gelderland.

Maandag 11 december - Sneeuwvrij na 4e lesuur (11.55 uur)

In verband met de te verwachten sneeuwval vandaag vervallen alle lessen vanaf 11.55 uur. We wensen iedereen een veilig thuiskomen en veel plezier in de sneeuw! Morgen worden de lessen volgens normaal rooster hervat.

Extra examentraining door LYCEO voor examenkandidaten van vmbo-t, havo en vwo

Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de examens, bieden wij de mogelijkheid aan om extra examentraining te volgen, in aanvulling op de examenvoorbereidingen binnen de lessen.

Individuele bijles

Leerlingen hebben de mogelijkheid om individuele bijles op school te ontvangen tegen betaling. Bijlessen worden dit schooljaar gegeven door geschikt bevonden leerlingen uit 5 en 6 (t)vwo. 
Meer info en een overzicht van geschikt bevonden bijlesgevers vindt u hier.

Le français, c’est sympa, pratique, partout et pour tous!

Op 9 november stond het OBC stil bij de 'Dag van de Franse taal' en cultuur. Veel leerlingen en ook docenten waren gekleed in het bleu-blanc-rouge of hadden leuke Franse tekst op hun kleding staan.

[12  >>