Heeft uw kind een gemengd advies? Op OBC Bemmel geven we de leerlingen ruimte om te leren en te groeien. We plaatsen onze nieuwe eerstejaars leerlingen met een gemengd advies dan ook zo kansrijk mogelijk in de brede brugklas. We hebben vier leerroutes; vmbo-thavovwo en tweetalig onderwijs (TTO) voor zowel havo als vwo.

In elke leerroute is de mogelijkheid aanwezig in een enkelvoudige of brede brugklas (een zogenaamde combinatieklas of dakpanklas) geplaatst te worden. Wanneer leerlingen na groep 8 nog niet zeker weten welk niveau past, dan kan de keuze dus worden uitgesteld. Leerlingen met een enkelvoudig advies worden zoveel mogelijk in een enkelvoudige klas geplaatst en leerlingen met een gemengd advies komen in de brede brugklas van de meest passende leerroute.

Tweejarige brugperiode

We vinden het belangrijk dat leerlingen voldoende tijd en gelegenheid krijgen om uiteindelijk hun diploma te halen in de leerroute die bij hen past. Daarom werken wij met een tweejarige brugperiode. Leerlingen krijgen dus twee jaar de tijd om te ontdekken of de betreffende leerroute het beste past. In principe blijven leerlingen twee jaar bij elkaar.

Plaatsing in goed overleg

Het plaatsen van de leerlingen vindt plaats in goed overleg met de collega’s van de basisschool via een ‘warme’ overdracht en op basis van het onderwijskundig rapport.

Onderwijs in de brede brugklas

In de vmbo-t/havo klas wordt lesgegeven op havo niveau. In de (t)havo/(t)vwo klas wordt lesgegeven op (t)vwo niveau. Voor leerlingen in een enkelvoudige brugklas blijft uiteraard ook de mogelijkheid bestaan om te wisselen van leerroute.

Heeft u specifieke vragen? Laat het ons weten:
Wendy Meij (havo-/vwo/tto-onderbouw)  – w.meij@obcnet.nl

Bekijk hier de flyer over kansrijk plaatsen op OBC Bemmel.

Opstromen naar een hoger niveau

Goed om te weten: bij ons kunnen leerlingen gemakkelijk opstromen naar een hoger niveau. Bij een gemengd advies kan het soms slim zijn om in eerste instantie niet te hoog in te zetten. Bijvoorbeeld om uw kind te laten wennen en daarna rustig te kijken welk niveau het best past. Opstromen kan ook tussentijds, in januari.

Vakken volgen en afsluiten op een hoger niveau

Het kan ook zijn dat uw kind op het goede niveau zit, maar voor een bepaald vak wél een hoger niveau aankan. Ook hierin zijn wij flexibel en bieden wij onderwijs op maat. Uw kind volgt dat vak dan op een hoger niveau en sluit ‘m ook af op dat niveau. Op de cijferlijst komt dan bijvoorbeeld te staan: havodiploma, met Duits en Aardrijkskunde op vwo-niveau afgesloten. Dit geeft uw kind een voorsprong bij het opstromen en/of zijn of haar vervolgopleiding.