Onze vmbo-t-opleiding is uitdagend, aantrekkelijk en van hoge kwaliteit. Je krijgt les in het gebouw aan de Essenpas in Bemmel.

Om het onderwijs voor jou zo leuk en uitdagend mogelijk te maken, bieden we diverse talentenprogramma’s aan. We lichten ze op deze pagina toe.

Vmbo-t Lifestyle

Dit is een speciale richting voor leerlingen die interesse hebben in een gezonde leefstijl, voeding, bewegen en duurzaamheid. Deze onderwerpen komen tot leven met leuke projecten, workshops en gastlessen. Het aanleren van vaardigheden zoals presenteren, organiseren, samenwerken en onderzoek doen, maken deel uit van het Lifestyleprogramma.

Bovenbouw

In de bovenbouw volgen alle leerlingen het beroepsgerichte programma ‘Lifestyle & Ondernemerschap’ (Dienstverlening en Producten). Enkele thema’s die aan bod komen: ‘My kitchen rules’, ‘Voeding en bewegen’, ‘Webdesign’ en ‘Event management’. Daarnaast kun je kiezen voor het thema ‘Ik ga ondernemen’ of ‘Take care’. Leerlingen die het volledige vmbo-programma met succes afronden ontvangen een vmbo-t-diploma en een certificaat Levensbeschouwing & Omgangskunde.

Versterkt Talenonderwijs Duits

Gezien de mogelijkheden en kansen in onze regio, bieden we Versterkt Talenonderwijs Duits aan. Vanaf leerjaar 1 krijgen leerlingen Duits aangeboden en vanaf leerjaar 2 kunnen zij kiezen voor dit talentenprogramma. De nadruk ligt op het spreken van de Duitse taal en het bekend worden met de Duitse cultuur. Lijkt dit je wat? Er vinden interessante excursies plaats, met in leerjaar 3 een buitenlandreis naar Berlijn of München, en uitwisselingen met onze partnerschool ‘Heinrich-Meyers’ uit Hamminkeln.

Cambridge English

Met Engels kom je verder. Je kunt je er overal ter wereld verstaanbaar mee maken. Vanaf leerjaar 3 kun je het talentenprogramma Cambridge English volgen. Eén uur per week volg je een extra les, waarin de nadruk ligt op het gebruik van de Engelse taal. Je gaat aan de slag met realistische situaties, waarbij je gebruik maakt van de vier vaardigheden: lezen, schrijven, luisteren en spreken. In leerjaar 4 wordt het traject afgesloten met een officieel, internationaal erkend Cambridge English examen.