Je staat voor een belangrijke keuze. Welke middelbare school gaat het worden? Uiteindelijk gaat het om jouw onderbuikgevoel.

Om jou een beetje te helpen stellen we een aantal vragen aan onze leerling Patou. Welke tips heeft zij voor jou?

Hoe heb jij jouw schoolkeuze gemaakt?

“Ik ben langs allerlei scholen gegaan. Ook heb ik de minilessen van OBC Bemmel gevolgd. Die vond ik op OBC Bemmel ook echt het leukst. We gingen met een groepje gezond koken. Ik had ook nog wat vrienden gevraagd wat zij van de school vonden. Dat was voor OBC Bemmel heel positief.”

Waarom heb jij voor OBC Bemmel gekozen?

“De lifestyle-activiteiten leken mij erg leuk. Ik las dit in de schoolkeuzegids en ben daarna dus bij de minilessen en ook nog bij de open dag gaan kijken. Ook hoorde ik dat je op deze school vaak gaat koken. Dat vind ik dus superleuk. Nu ik in het derde leerjaar zit, mag ik ook mijn eigen gerechten bedenken en maken. Of ik verder wil in koken weet ik nog niet, zou wel super zijn. De school ligt ongeveer 1 minuut fietsen bij mij vandaan, dus dat liet ik ook wel meespelen in mijn keuze. Tijdens de open dagen keek ik ook naar de docenten. Die waren hier bij OBC Bemmel allemaal heel aardig en best jong, dat sprak mij aan. Een jonge docent begrijpt je voor mijn gevoel meer.”

Welke tips heb jij voor toekomstige leerlingen?

“De boekentas zou ik de avond van tevoren alvast inpakken want dat scheelt ‘s morgens veel tijd! Probeer tijdens de coachingsuren (3 uur in de week) zoveel mogelijk huiswerk te maken, dan hoef je thuis niet zoveel meer te doen. Dat scheelt echt veel. En een goede agenda met een planner aanschaffen. Als je alles goed plant, wordt het allemaal een stuk makkelijker.”

Wat vond jij het grootste verschil tussen de basis- en middelbare school?

“Op de middelbare school moet je zelfstandiger werken. Ik zat op een dalton-basisschool dus ik deed al veel zelf, maar op de middelbare school wordt dat nog meer. Ik vind het wel fijn om veel zelf op te pakken. Als je hulp nodig hebt, krijg je die altijd! Mocht je iets niet begrijpen dan krijg je gelukkig net zolang uitleg totdat je het snapt.”

Hoe vond jij de eerste weken hier op school?

“Het was erg wennen, dat is logisch. Maar het is heel leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Maak je vooral niet druk over de eerste week. Docenten zijn geduldig en hebben veel begrip voor jouw nieuwe start. Daarnaast krijg je steeds goed uitgelegd wat er van je wordt verwacht. Je bent niet de enige, voor iedereen om je heen is het ook nieuw. Dat scheelt!”