Op OBC Bemmel speelt de ouderraad een belangrijke rol. De raad heeft als doel de samenwerking tussen ouders, leerlingen en het schoolpersoneel te optimaliseren.

Alle ouders van de kinderen die op OBC Bemmel (De Heister en Essenpas) zijn ingeschreven, zijn automatisch lid van de Oudervereniging, waarvan de Ouderraad het bestuur is.

Uiteenlopende onderwerpen

De Ouderraad komt ongeveer 7x per jaar bijeen om te praten over allerlei zaken in het belang van u, uw kind en de school, waarbij de leerlingenraad aanwezig kan zijn en ook de schooldirectie is vertegenwoordigd. Tijdens de vergaderingen worden zeer uiteenlopende onderwerpen behandeld; van de verwarming in de klaslokalen tot de aanschaf van schoolboeken; van de brugklaskampen tot de inrichting van nieuwe lokalen; van het gedrag van de leerlingen tot het functioneren van de docenten.

Actief betrokken bij activiteiten

De ouderraad is tevens actief betrokken bij de organisatie van allerlei leuke activiteiten. Denk aan:

  • Het verzorgen van een stand tijdens de Open dag;
  • Het helpen tijdens feestavonden voor de leerlingen;
  • Het organiseren van een thema-avond;
  • Het verzorgen van een attentie tijdens de diploma-uitreiking.

Uw mening telt

Zijn er zaken die u graag bespreekbaar maakt? Een vraag, een opmerking of gewoon een mening? Aarzel niet en benader de Ouderraad. Soms kan het prettiger zijn om met een ouder te praten waarvan het kind ook op deze school zit. Heeft u een beetje tijd over? Dan bent u van harte welkom om de Ouderraad te komen versterken! In de Ouderraad zijn ongeveer 10 ouders actief.

Contact

Ouderraad OBC locatie Bemmel
Postbus 19
6680 AA Bemmel
ouderraad.obcbemmel@gmail.com