Vwo staat voor Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs en dat ervaar je op het OBC!

Je krijgt vakinhoudelijke vragen voor je neus waarbij je zelf op zoek gaat naar mogelijke oplossingen. Je leert hierdoor op een actieve manier je talenten te gebruiken en verder te ontwikkelen. En fouten maken mag, want daar leer je van. Daarnaast ontwikkel je eigenschappen als doorzettingsvermogen, creativiteit en ondernemend zijn. Wij leren jou hoe je de juiste informatie verzamelt op het internet. Ook leren we je de goede vragen te stellen. Met deze kwaliteiten ben je goed voorbereid op je toekomst.

Samen sterk
Om op een juiste manier om te leren gaan met de ruimte die we je bieden, is goede begeleiding van groot belang. We besteden veel aandacht aan het creĆ«ren van een prettige sfeer. We zorgen ervoor dat we elkaar goed leren kennen, zodat we kunnen inspelen op wat jij nodg hebt. Je ouder(s) / verzorger(s) worden hier natuurlijk nauw bij betrokken.

TOP-projecten - Goed voorbereid op je toekomst

We bieden in vwo1, 2 en 3 een aantrekkelijk programma met veel keuzemogelijkheden op het gebied van onder andere techniek, natuur, wereldhandel, milieu, talen, kunst en cultuur. Dit zijn onze TOP-projecten!

Bovenbouw

De Tweede Fase heeft betrekking op de leerjaren 4 en 5 havo en 4, 5 en 6 vwo. Het bereidt de leerlingen adequaat voor op een studie in het HBO of op een universiteit. 

PTA

Het Over Betuwe College werkt, net als alle scholen voor het voortgezet onderwijs, met PTA's. Deze afkorting staat voor: "Programma van Toetsing en Afsluiting".

Brochure OBC Bemmel / vwo

Klik hier voor de brochure van OBC Bemmel 2019-2020 met daarin meer info over vwo.

Tweetalig vwo

Ben jij die vwo-leerling die net dat beetje extra wil doen? Je kunt, wanneer je een vwo-advies hebt, ook kiezen voor tweetalig vwo op OBC Bemmel. Dat kan maar op weinig scholen in Nederland!