Op vrijdag 10 december vierde OBC Bemmel Paarse Vrijdag. Op deze dag werden scholieren en leraren in heel Nederland opgeroepen om paars te dragen. Door de school paars te kleuren, lieten de leerlingen en medewerkers zien het belangrijk te vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn op school. Ongeacht wie je bent of op wie je verliefd bent.

OBC Bemmel kleurde op verschillende plekken paars. Zo was er een ‘Paarse Vrijdag Café’ waar nagels werden gelakt en een raamkunstwerk werd gemaakt. Tijdens de pauzes werd er muziek gedraaid en er werden lolly’s uitgedeeld aan de leerlingen die iets paars droegen. Ook de social media-pagina’s kleurde paars. Op Instagram werden er een leuke foto’s gedeeld voor een winactie. Zo konden leerlingen een regenboogtaart voor de hele klas winnen!

Het belangrijkste is toch wel dat de school een boodschap naar de leerlingen heeft willen uitdragen. Zo werd er tijdens de lesuren aandacht besteed aan seksuele en genderdiversiteit. In elke klas werden er ‘Paarse vrijdag kranten’ uitgedeeld en werden diverse onderwerpen besproken. Er was ruimte voor echte gesprekken en er was daarnaast veel lol. Het was een bijzondere mooie, paarse dag!