Wat begon met een selectieronde op school, eindigde als een fantastisch kampioenschap! Zoals elk jaar doet OBC Bemmel mee met het landelijke schoolsportcompetitie Olympic Moves. Voor de deelname kiezen we uit verschillende disciplines. Hierbij houden we uiteraard rekening met de verschillende leerlagen en interesses van onze leerlingen.

Strijden voor de titel

Naar aanleiding van de gemaakte sportkeuzes, nemen de leerlingen deel aan selectierondes op school en worden teams gevormd. Zo ook voor de discipline handbal. Voor handbal hadden er zich uiteindelijk veertien leerlingen zich ingeschreven, waarvan er minimaal acht geselecteerd moesten worden. Na wat gespeeld te hebben zijn er acht leerlingen overgebleven die graag wilden gaan strijden voor de titel.

Fanatieke leerlingen

Normaliter spelen we altijd mee voor het plezier en komen we niet veel verder dan de eerste speelronde. Deze keer lag dat iets anders. De deelnemende leerlingen waren ontzettend fanatiek, allemaal in topvorm en gingen serieus voor de winst. “We gaan het fiksen meneer, komt goed”. Ze geloofden erin en zonder al te veel voorbereiding vertrokken ze naar de Gelderse voorronde. Met gezonde spanning begonnen ze aan de eerste wedstrijd. Deze wonnen ze redelijk gemakkelijk. De verdediging stond goed waardoor het OBC Bemmel team weinig tegendoelpunten kreeg. De tweede wedstrijd was iets spannender, maar ook deze werd door OBC Bemmel gewonnen. Het eerste feestje werd gevierd. Door de tweede winst werd al snel duidelijk dat OBC Bemmel een plek had veroverd in de finale op 10 juni.

Finale

Richting de finale steeg de spanning bij de leerlingen. “Meneer? Kunnen we nog een keer bij elkaar komen om de aanvalstactieken wat te verbeteren?'” Dit was namelijk de vorige keer niet het allersterkste punt van het team. De leerlingen dachten daarnaast na over shirts, een yell, de warming-up en de tegenstanders. Op de finaledag waren de leerlingen er dan klaar voor. Ze waren uiteraard erg benieuwd naar de tegenstanders, maar toch begonnen ze zelfverzekerd aan de eerste wedstrijd. En het was me er één. Het was ontzettend spannend, er werden veel doelpunten gemaakt met een gelijke stand tot in de laatste minuut. Maar gelukkig scoorde het team van OBC Bemmel 15 seconden voor het einde van de wedstrijd het winnende doelpunt. Die was binnen met 10-9.

Ook de tweede wedstrijd was erg spannend. Deze keer kwam het zóver dat het team van OBC Bemmel in de laatste seconde een penalty kreeg. Deze penalty zorgde voor de tweede winst met een eindstand van 9-8. Na een kort feestje in de kleedkamer waren de leerlingen klaar voor de laatste poulewedstrijd. “Meneer, het kan echt he! We gaan er voor!”

Laatste wedstrijd

Met een fantastische yell begon het team van OBC Bemmel aan de laatste wedstrijd. Overtuigend stonden de leerlingen al snel voor en ook de laatste poulewedstrijd wonnen ze. Dit betekende dat ze nog één wedstrijd moesten spelen voor eerste of tweede plaats. Na de tegenstanders te hebben geanalyseerd in hun laatste poulewedstrijd was het team van OBC Bemmel er klaar voor. Vol goede moed en met toch wel redelijk wat spanning begonnen ze aan de wedstrijd. Als snel kwam het OBC Bemmel team erachter dat de andere poule wat makkelijker was geweest dan deze. De tegenstanders hadden niet gedacht dat de OBC Bemmel leerlingen zo fanatiek zouden starten aan de finale. Al snel bleek volgens de coach van de dames uit Den Haag dat zij volledig overrompeld waren door het niveau wat het team van OBC Bemmel liet zien. Hierdoor stonden de leerlingen van OBC Bemmel al snel voor en was al snel duidelijk dat ze dit eigenlijk niet meer konden verliezen. Toen de laatste minuut inging de OBC Bemmel docent al een aantal duimpjes en glimlachjes te zien van de leerlingen. “We hebben hem meneer!” Na het fluitsignaal werd er uitbundig geschreeuwd en gegiecheld en waren was het team van OBC Bemmel dan Nederlands kampioen schoolhandbal!

OBC Bemmel handbalteam