Van 3 t/m 5 april vond de activiteit OBC Onderneemt plaats op het OBC Bemmel. In drie dagen tijd hebben leerlingen uit alle tweede klassen met microkrediet een bedrijfje bedacht, opgezet en uitgevoerd tijdens een markt. De leerlingen hebben allemaal hard hun best gedaan en het naar hun zin gehad want er is een recordbedrag van ruim 3400 euro opgehaald voor het goede doel: ProActief Nepal uit Arnhem.

Er waren een hoop originele bedrijfjes dit jaar, zoals bedrijven die restpartijen bloemen verkochten, hout graveerden, insecten verkochten die je kon eten en koffie verkochten in herbruikbare bekers. Er was zelfs een bedrijf dat fietsen tegen betaling schoonmaakte. Begin volgende week wordt bekend welk bedrijfje het meeste heeft verkocht voor het goede doel, in combinatie met duurzaamheid, originaliteit en aankleding. De leerlingen van dat bedrijfje krijgen vrijkaartjes voor WALIBI Flevo.

Voorzitter Erik Pijs van de stichting ProActief Nepal bedankt iedereen voor deze geweldige bijdrage en legt uit wat er met onze opbrengst gaat gebeuren:

 Beste OBC’ers,

Wat een geweldige opbrengst voor onze stichting ProActief Nepal, dankzij jullie inspanningen en aankopen. Ruim € 3400,- , dat hadden we nooit gedacht. Van dit bedrag kunnen we twee gezinnen drie jaar lang supporten. En supporten betekent… zorgen dat de kinderen naar school gaan en het gezin begeleiden, zodat er voldoende stabiliteit is. Bedankt!!

Hieronder twee voorbeelden van gezinnen waarvoor we (mede dankzij jullie bijdragen) het verschil maken. Bedankt!!!

Bijya en Binita

Twee kinderen voor wie wij de schoolkosten financieren, zijn de 13-jarige Bijya en zijn 11-jarige zusje Binita. Hun vader heeft een nierziekte (rechterfoto) en is niet in staat om te werken. Door de nierdialyses is zijn arm ernstig ontstoken, waardoor hij vier keer geopereerd moest worden. De moeder van de kinderen gaat dagelijks met een kar op pad om maïs te verkopen, wat een klein en onregelmatig inkomen oplevert. Meer werken kan moeder niet, omdat zij druk is met de verzorging van haar zieke man en de kinderen. De kosten voor de nierdialyse zijn hoog en de familie heeft geen geld om de schoolkosten voor hun kinderen te betalen.

                                 

Bishal

Bishal (linkerfoto) is 15 jaar. Hij is, nadat zijn vader overleed, door zijn moeder verlaten. Hij zat in een  hostel voor straatkinderen, waar het hem héél slecht ging. Vervolgens is hij door onze partnerorganisatie in Nepal, EFF, in een schoolinternaat geplaatst. Hij gaat een vervolgopleiding doen voor elektricien. Het gaat hem goed. Er is weer perspectief.

 We kunnen het land Nepal niet veranderen. We kunnen voor vijftig soortgelijke gezinnen en kinderen in Nepal wél het verschil maken. En…dat is wat wij doen in Nepal.

 Bedankt!! Erik Pijs www.proactiefnepal.nl