Op donderdag 31 maart was het tijd voor het eindexamenconcert van de vmbo-t eindexamenleerlingen. Een avond waar de leerlingen en muziekdocenten wekenlang naartoe hebben geleefd. Voor alle betrokkenen was het een spannende avond want ook dit schooljaar was het vanwege corona een grote uitdaging om samen te kunnen oefenen. Samen kijken we terug op een zeer geslaagde avond.

Voorbereiding 

Vanaf de start was het gevoel en de sfeer in de klas goed. Iedereen had er meteen veel zin in. Toen de eindstreep langzaamaan in zicht kwam, werkte iedereen mee om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Na het treffen van de laatste voorbereidingen, was het meer dan duidelijk wat er van iedereen verwacht werd.

Delphine van der Burgh, docent muziek: Het draaiboek lag klaar. ’s Middags tijdens de lange generale repetitie ging er zoals het hoort het één en ander fout. De beroemde ‘last minute stress’ en de blaren op mijn voeten door mijn concertschoenen mochten ook niet ontbreken. Maar natuurlijk wist ik dat alles goed zou komen. Hierbij nogmaals mijn dank aan iedereen die deze avond heeft mogelijk gemaakt!”

 

Fantastisch concert

Vol trots en enthousiasme verzorgden de leerlingen een fantastisch concert. Het muziekconcert was van een hoog niveau. De leerlingen genoten duidelijk van alle optredens net als het publiek. En dat is precies waar de docenten het voor doen! Delphine van der Burgh, docent muziek: “Graag wil ik hierbij mijn leerlingen nog één keer van harte feliciteren. Jongens, wat was het fantastisch en wat was het niveau hoog! Ik ben zo trots op mijn leerlingen en zo dankbaar. De leerlingen hebben mij ontzettend geraakt en ontroerd. Hun muzikaliteit, talent en persoonlijkheid zal ik volgend jaar zeker gaan missen!”