Op woensdag 24 maart vond er op onze school een literaire talkshow plaats. We mochten drie beroemde Nederlandse schrijvers, Tommy Wieringa, Ronald Giphart en Christine Otten verwelkomen. Deze schrijvers, een presentator en een ‘spoken-word-artiest’ traden in de aula van de Heister op voor een select ‘live’ publiek van dertig vierdejaars vwo-leerlingen. Daarnaast konden 155 vwo-leerlingen uit leerjaar 4 en 5 via een livestream de show volgen.

De twee vwo-leerlingen Iris en Elena uit het vijfde leerjaar vertelden na afloop dat zij het een bijzondere ochtend vonden. Ze kijken nu anders aan tegen literatuur.

De Dag van de Literatuur

De talkshow vond plaats in het kader van de ‘Dag van de literatuur LOKAAL’ die georganiseerd werd door Passionate Bulkboek in Rotterdam. De Dag van de Literatuur is een tweejaarlijks literatuurfestival voor havo- en vwo-leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. De zeventiende editie is een bijzondere editie. Schrijvers rijden Nederland door, met één gezamenlijke missie: hun literatuur tot in het klaslokaal brengen en van jongeren lezers maken.